20. 10. 2023
Nepřehlédněte

Nekupujte zbytečně zimáky! Jak to s nimi opravdu je?

V tomto videu se dozvíte více, jak je to opravdu se zimním obutím nejen od 1.11. do 31.3.

 

Dle § 40a zákona 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu) má řidič povinnost použít zimní pneumatiky v období od 1. listopadu do 31. března v případě, že: 1) je na silnici souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza. 2) lze vzhledem k povětrnostním podmínkám předpokládat, že se na pozemní komunikaci během jízdy může vyskytovat souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza. Řidiči motorových vozidel tedy musí mít v tomto období na vozidle zimní pneumatiky nejen, když je na silnici souvislá vrstva sněhu, ledu či námrazy, ale také v případě reálné hrozby, že k tomuto jevu dojde. Minimální hloubka dezénu hlavních dezénových drážek nebo zářezů zimní pneumatiky na všech kolech pro osobní motorová vozidla – 4 milimetry.

 

U motorových vozidel o maximální přípustné hmotnosti převyšující 3 500 kg je to nejméně 6 milimetrů hloubky dezénu hlavních dezénových drážek nebo zářezů zimní pneumatiky na všech kolech hnacích náprav s trvalým přenosem hnací síly.

 

www.autoskolaking.cz www.Facebook.com/kingautoskola https://www.instagram.com/autoskolaking/ https://www.tiktok.com/@autoskolaking info@autoskolaking.cz +420777180708